La Junta de Personal Docent (eixa gran desconeguda)

Ens representen?
Mestres i professorat, els i les docents, com qualsevol altre col·lectiu de treballadors i treballadores, tenim els nostres representants que triem democràticament i que aspirem a defensar els nostres drets: que ens convoquen a la lluita quan faça falta, i que negocien i defensen els nostres interessos col·lectius enfront del patró (en el nostre cas la Conselleria d’Educació, estiga en mans de qui estiga).
Per a açò se celebren eleccions sindicals cada 4 anys. I malgrat alguns, les organitzacions que estan para això es diuen “sindicats”. Amb els resultats obtinguts, es constitueixen “Juntes de Personal”, que serien l’equivalent al comitè d’empresa si treballàrem en qualsevol sector privat.
En les últimes eleccions sindicals en ensenyament públic valencià CCOO vam obtenir un 20% dels delegats i delegades en la Direcció territorial de València. Açò és, els i les docents valencianes van decidir que CCOO els representara amb 14 delegats i delegades en la Junta de Personal No Docent de València. Són les següents persones:

 

1 – VICTORIA ABAD BELTRAN
2 – PAU DIAZ BOILS
3 – PAQUI GRIMALDO SANZ
4 – MIGUEL ANGEL PUIG CUADAU
5 – MAITE BOSCA LLORET1946923-Candidatura_de_CCOOPV_a_la_Junta_De_Personal_Docent_No_Universitari_Valencia_Version2
6 – JORDI BRULL BELMONTE
7 – XELO GOMEZ GARCIA
8 – FERRAN-VICENT GARCIA FERRER
9 – HORTENSIA LOZANO BARRUECO
10 – CARLOS DOMINGUEZ PONCIANO
11 – BEATRIZ DEL HOYO JORQUERA
12 – LUIS MUEDRA CALDUCH
13 – DESAM BENAVENT FURIO
14 – PACO RODRIGUEZ PANADERO

Què fa la Junta de Personal?
La Junta es reune cada dos mesos aproximadament en sessió plenària, i la permanent de la Junta (formada per un portaveu de cada sindicat amb representació) un altre tant. A més els i les delegades de CCOO de la Junta (les persones de la llista de dalt) ens ajuntem regularment per a avaluar l’acció sindical, planificar el nostre treball i traçar estratègies.
En les reunions del ple de la Junta el nostre sindicat presenta resolucions que considera que millor defensa els nostres interessos col·lectius. Per exemple en la de Juny de 2015 hem proposat resolucions contra l’inici del curs el 3 de setembre, perquè el nou govern atenga urgentment les nostres demandes per al curs següent, en solidaritat de la comunitat educativa en lluita o en defensa dels drets del professorat interí després de la sentència del TSJ contra la denúncia de Conselleria de l’Acord d’Interins de 2010.
Comunicar-nos amb els centres educatius i amb els i les docents
Cada delegat o delegada de la Junta trasllada als Claustres dels centres dels quals vénen el treball de la Junta i el treball de CCOO en la defensa dels nostres interessos col·lectius. Tant si hi ha convocatòries, assemblees, mobilitzacions o consultes al professorat. En la FE CCOO PV comptem amb una xarxa de delegats i delegades en els centres educatius públics que ens permet fer aquest treball i estar en contacte amb les necessitats i demandes de la gent (açò el podríem explicar en un altre article).
Crec que la gent de la Junta de Personal formem un bon equip de treball, jove, amb presència significativa de dones, de diversos sectors educatius i pegats a la realitat. I considerem que s’ha de donar a conèixer el treball de CCOO en la Junta de Personal per a avançar en la nostra intenció de construir sindicalisme de proximitat tal com venim reflexionant des de fa mesos.

Alguns membres de la Junta per CCOO: Luis, Jordi, Victoria, Xelo, Paqui, Roberto, Carlos, Migue, Ferran, Maite… i darrere Alejandro!

Descarrega ací les resolucions de la Junta de Personal del 22 Juny de 2015

Enlace para bookmark : Enlace permanente.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *