LOMCE, tocat però no enfonsat (encara)

Alguns i algunes pensaven que aquest anava a ser un curs més, un curs tranquil, una vegada que les mobilitzacions de fa 2 o 3 anys havien acabat i l’hegemonia liberal s’havia imposat en allò econòmic i social, i l’hegemonia conservadora s’havia imposat en allò polític malgrat estar en funcions.
Però sembla que no!, una xicoteta aldea poblada per irreductibles gals resisteix ara i sempre a l’invasor!. La gent que defensa l’escola pública i el dret a ct54zx8wgaapoec-jpg-largel’educació en general, sembla que no es rendeix. Mentre hi haga injustícies, hi haurà rebel·lia. Mentre hi hagi LOMCE, hi haurà #resistènciaLOMCE
Sens dubte és una llei tocada. Té un fort rebuig social i una resistència a la seva aplicació a les aules per part d’alumnat i professorat. Sí, està tocada. Però no enfonsada. L’actual ministre d’educació Méndez de Vigo només és la cara amable de l’indigerible i antipedagógico ministre Wert. La Federació d’Ensenyament de CCOO es va reunir amb el ministre per recriminar-li que aparent oferir diàleg mentre aprova el decret de revàlides unilateralment i a l’estiu. El govern en funcions no para en el seu desenvolupament de la retrògrada llei educativa del PP.
La comunitat educativa s’ha posat les piles i pensa fer front a les revàlides. Algunes organitzacions estudiantils, al costat de la Confederació de mares i pares CEAPA, convoquen a la vaga per al proper 26 d’octubre. Dia que aprofitarem des de CCOO i altres organitzacions sindicals per sumar-nos a la revolta educativa i llançar una jornada de lluita. La consulta participativa entre l’afiliació de la FE CCOO PV revela la voluntat d’emprendre tot tipus de mesures, inclosa la vaga de treballadors i treballadores de l’ensenyament, per parar la LOMCE.
A València i altres localitats de properes els i les estudiants s’organitzen davant la incertesa de les revàlides. Han convocat concentració el 7 d’octubre davant la delegació de govern. La Plataforma per l’ensenyament públic també convocarà accions. Ara toca activar la resistència centro a centre i comarca a comarca.

Serà una tardor calenta en educació.

Marcar el Enlace permanente.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *