Vacances alternatives!!

L’eslògan de la lluita de la jornada de treball de vuit hores era: vuit hores de treball, vuit de descans i vuit hores de cultura. Assenyalem açò ara perquè és significatiu que la reivindicació tinguera a l’origen una pretensió cultural. Que podríem traduir-la per promoció, desenvolupament, desenvolupar la personalitat, les relacions amb els altres, l’esport, la formació, la lectura, etc.


Ben diferent del que ara se’ns proposa moltes vegades: entorn del temps lliure ha sorgit tota la indústria de l’oci. El sistema ha intentat traure profit de les conquestes socials del descans, i ha muntat tota una indústria destinada, en primer lloc a obtenir benefici econòmic, i en segon lloc a adormir el potencial de cultura i promoció dels treballadors i treballadores. Per açò la immensa majoria d’activitats que es desenvolupen en el temps lliure estan relacionades directa o indirectament amb la indústria de l’oci, en forma de “entreteniment”.Proposem un temps lliure alliberador. Només unes idees per a desenvolupar en una altra ocasió:


– Temps de descans (que no de desconnexió de la realitat)

– Temps per a les amistats, les activitats col·lectives, per a la família o els i les filles.

– Temps per a la solidaritat: amb experiències de treball per a uns altres i unes altres.

– Temps per a la creativitat, l’art o la cultura.

– Temps per a relacionar-se i retrobar-se amb la naturalesa: en la costa o a l’interior.

Bones vacances!!!

Enlace para bookmark : Enlace permanente.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *